Tiba2 terasa daya ingatan sekarang agak lemah..bila dah lama tak update blog, terlupa siapa yang buat segala tempahan...apapun terima kasih atas segala tempahan ni...
Resepi kek buah kukus ni dah buat banyak kali..memang sedap sangat2..First time try terus x guna resepi lain dah..yang ni buat untuk anak saudara bertunang..selain tu kalau balik kampung mesti buah kek ni sebab mak mentua suka..Resepi ni ambik dari blog kak azie..So resepi ni i ols copy paste dari blog kak azie ye.. Kek Buah Kukus Lembab dan Sedap Oleh: Azie Kitchen Loyang saiz: 10" Bahan bahan: 500 gm butter 6 biji telur - guna 3 gred A & 4 gred B 2 kotak mix fruit - 1/2 kg/500gm 2 sk vanilla 2 sk esen ros - tak letak Bahan Ayak: 600 gm tepung gandum 2 sk soda bikarbonat 1/2 sk cream of tartar 1 sk serbuk buah pala - opsyenal, tak letak Gula Hangus: 4 cawan gula pasir/800 gm - guna 600 gm 1/2 cawan air sejuk Cara cara: Panaskan gula pasir di dalam kuali menggunakan api kecil sehingga gula cair dan berwarna perang. Tuangkan air dan kacau seketika sebelum dimasukkan butter. Terus masak sehingga cair. ...
Laksa memang la makanan veberet cheq..kena pulak letak sotong..fuh memang terbaik la..Kalau balik kampung ni la tempat yang selalu kami pegi kalau nak makan laksa..Kalau teringin nak makan cari la dekat Lunas Berdepan dengan Abang E Capati..
As salam spageti memang jarang masak kat umah tapi stok sentiasa ada sebab aiman memang suka ya amat makan pasta..dia pun dah pandai masak sendiri bila balik sekolah..sebab en hubby x berapa suka sangat tu yg jarang buat..tapi kalau lasagna laju pulak makan.. Tapi kalau buat spageti aglio olio mmg akan habih punya..resepi ni simple je x yah letak banyak bahan..ni sebab nak banyak color tu yg letak sayur sikit.. meh la ushar resepi simple versi akak okeh.. RESEPI SPAGETI AGLIO OGLIO Spageti 1 bungkus Kiub Ayam (Hancurkan dengan sedikit air) Bawang putih dicincang Minyak Zaitun Mix Herbs Chili Flakes (kalau nak ada rasa pedas sikit) Brocoli (celur dulu) Baby Tomato Chiken slice (goreng kilas kalau nak letak kalau x nak letak la udang pun sedap) CARA 1. Masak spageti macam selalu 2. Tumiskan bawang putih, jangan bagi garing tumis sekejap je 3. Masuk Spageti, kiub ayam dan semua bahan 4.Kiub ni bergantung jenis spageti, kalau jenama kimbal...
Comments
Post a Comment